Skip to content
 

Утеплення та гідроізоляція дерев’яного будинку пінополіуретаном (ппу).

Утеплення будинку – важливий компонент при створенні комфорту.


Дерев’яні будинки на сьогоднішній день дуже популярні в малоповерховому будівництві і будують їх найчастіше з бруса 150 х 150 мм. Такі будівлі мають дуже невисокий опір теплопередачі, а адже найчастіше при їх будівництві обходяться без додаткової теплоізоляції. Такого рівня теплоізоляції достатньо для підтримки комфортної внутрішньої температури лише в самі м’які зими, та й то при максимальному навантаженні на опалювальні прилади. Але зима 2009 – 2010 рр.. змусила власників таких будинків серйозно задуматися про пристрій додаткової теплоізоляції, адже морозу в 30-35оС протистояти одними опалювальними приладами просто неможливо, та й рахунки за енергію досягали астрономічних величин. Як правильно утеплити дерев’яний будинок, зберігши його екологічність і здатність регулювати комфортний мікроклімат – це завдання фахівців нашої компанії.

Утеплення будь-якого будинку необхідно проводити з зовнішнього боку, щоб зменшувалася температурна навантаження на стіну за рахунок зміщення точки нуля (вона буде перебувати за межами стіни з боку вулиці). Таким чином, в будь-який час року стіна буде зберігати приблизно однакову температуру. Оскільки температура стіни буде стабільна, то матеріал огороджувальних конструкцій не буде відчувати навантажень від циклічного замерзання-відтавання накопиченої вологи, не буде утворення конденсату. Отже, це збільшить термін служби теплоізоляційного матеріалу, самої стіни і запобіжить утворенню цвілі і грибка.

Сам утеплювач, відповідний для утеплення дерев’яного будинку, повинен відповідати цілому ряду властивостей:

  • Утеплювач повинен бути паропроникним, щоб будинок після утеплення залишався «дихаючим».
  • Утеплювач повинен мати низький коефіцієнт теплопровідності, це дозволить заощадити на кількості утеплювача, не втрачаючи якості.
  • Утеплювач повинен мати хорошу стійкість до продуванню вітрів.
  • Утеплювач не повинен затримувати в собі вологу і бути стійкий до впливу мікроорганізмів (цвілі, грибків).
  • Термін служби утеплювача – чим більше, тим краще.
  • Утеплювач повинен витримувати динамічні навантаження, тому що дерев’яний будинок знаходиться в постійному русі.
  • І, нарешті, утеплювач повинен бути екологічним, щоб не шкодити здоров’ю людини.

Єдине чого боїться пінополіуретан – це ультрафіолет, тому поверхню ППУ необхідно захистити від сонячного світла, та й зовнішній вигляд ППУ не підходить як остаточна обробка фасаду. Пропонуємо перед утепленням зробити обрешітку, яка вирівнює стіни, і після напилення ППУ обробити фасад будь-яким облицювальним матеріалом (сайдинг, євровагонка, кам’яні і керамічні плити тощо). Є ще один варіант утеплити дерев’яний будинок, одночасно надавши йому ексклюзивний зовнішній вигляд – це утеплення готовими термопанелями.

Утеплюючи будинок пінополіуретаном, Ви забудете про тепловтратах більш ніж на 30 років. ППУ не схильний до гниття, екологічно нейтральний, його погано гризуть миші, він дуже легкий (щільність від 15-50 кг/м3), не підтримує горіння, є паропроникним, але не водовбирним. Коефіцієнт теплопровідності ППУ складає всього лише 0,022 – 0,030 Вт / мК, що дозволяє робити шар утеплювача не більше 100 мм.

Для теплоізоляції будинків сьогодні використовують матеріали, основні характеристики яких можна подивитися в наведеній таблиці:

Плотность кг/м3 Теплопроводность Вт/(м*К) Паропроницаем. мг/(м*ч*Па) Эко Группа горючести Срок службы
Пеноизол 11 0,031-0,041 0,025 - Г3 25
Пенополистирол 16 0,030-0,040 0,06 + Г3 25
Пенополиуретан 25-800 0,020-0,028 0,05 + Г3 50
Эковата 50 0,041 0,3 + Г2 25
Пенофол фольгированный 54 0,038-0,040 0,001 + Г1 25
Базальтовая минвата типа Rockwool 120 0,036-0,038 0,3 + НГ 25
Кладка из газобетона плотностью 400 кг/куб.м. 400 0,12-0,15 0,23 + НГ 50

Виходячи з даних таблиці видно, що найбільш оптимальним матеріалом, за допомогою якого можна виконати ефективне утеплення дерев’яного будинку, є пінополіуретан.

Зателефонуйте нам, і наші технологи розкажуть про технології напилення ППУ і дадуть відповідь на будь-які питання.

Ми працюємо по всій території України!
Звертайтеся – ми завжди раді своїм клієнтам!

Тел. 099-260-1-22, 097-887-32-94
Пошта: tassv@mail.ru