Skip to content
 

Утеплення та гідроізоляція покрівлі пінополіуретаном (ппу).

На частку даху припадає до 25% загальних тепловтрат малоповерхового будівлі, це найбільш вразлива частина будови, адже тепле повітря легше холодного і прагне вгору. І якщо на його шляху немає гідного бар’єру, то й тепло в будівлі затримуватися не буде. Утеплення даху – це складне завдання, якісно з якою можуть впоратися тільки професіонали. Правильно виконана теплоізоляція негайно призводить до істотного зниження тепловтрат і формуванню комфортного мікроклімату всередині житла.

Більшість виробничих будівель і багатоповерхових житлових будинків побудовані з плоским дахом. Стандартний пиріг пристрої плоскої покрівлі виглядає так:

підстава (бетонне перекриття, метал і т.д.), пароізоляція, теплоізоляція, бетонна стяжка та гідроізоляція. Для пароізоляції зазвичай використовують поліетиленові плівки, для теплоізоляції беруть кам’яну вату підвищеної щільності, а в якості гідроізоляції укладають бітумно-полімерні покрівельні матеріали. Недосконалість цієї технології в тому, що всі ці матеріали мають шви, хоча їх і пропаивают, через них термін експлуатації покрівлі значно зменшується.

Пропонуємо Вашій увазі новітні розробки в сфері утеплення та гідроізоляції – це безшовні напилювані полімери, термін експлуатації яких перевищує 30 років. Одним з найбільш ефективних матеріалів для теплоізоляції покрівель на сьогоднішньому ринку є напилюваний пінополіуретан (ППУ).

Пінополіуретан (ППУ) володіє дуже низьким коефіцієнтом теплопровідності (0,022 Вт / м * К), що дозволяє використовувати шар теплоізоляції в 1,5-2 рази тонше, ніж при використанні традиційних утеплювачів. Шар пінополіуретану не пропустить крізь себе таку кількість тепла, яке може розтопити сніг, а його звукоізоляційні властивості не дадуть проникнути стороннім звукам в будинок. Щільність ППУ дозволяє безперешкодно по ньому ходити та обслуговувати устаткування, розташоване на покрівлях.

Практика використання ППУ в утепленні дахів

За останні 25 років зміцнення покрівель з використанням пінополіуретану одержало широке поширення в державах Західної Європи і в США. Саме там вперше почали замислюватися про ефективне витрачання тепла. І незабаром з’ясували, що тепловтрати і, отже, потужність опалювальних приладів можна легко знизити утепленням покрівлі житлових будівель.

Незаперечною перевагою утеплення покрівлі пінополіуретаном є те, що напилення одного шару цього матеріалу достатньо для забезпечення повної герметизації даху. На сьогоднішній день цей матеріал один має властивості паро-, волого-та теплоізоляції, дозволяючи істотно знизити вартість проведення робіт і трудовитрати в порівнянні з іншими видами робіт з теплоізоляції.

Утеплення даху з використанням технології напилення пінополіуретану має цілий ряд переваг:

  • немає необхідності в демонтажі старої покрівлі,
  • пінополіуретан володіє одним з найменших коефіцієнтів теплопровідності, що дозволяє зменшити товщину утеплювача,
  • не вимагається будь-якої спеціальної підготовки поверхні даху,
  • ППУ має високий показник адгезії до більшості будматеріалів,
  • легко обтікає поверхню будь-яких форм і вигинів,
  • заповнює тріщини й дефекти і утворює рівне суцільне покриття без швів і стиків.
  • висока швидкість робіт (до 300 м2 в день).

По-справжньому теплий дах не буває обвішаний бурульками.
Також особливістю технології напилення є можливість створити шар абсолютно будь-якої товщини покриття, що неможливо при використанні заводських утеплювачів, що мають обмеження за розмірами.

Також особливістю технології напилення є можливість створити шар абсолютно будь-якої товщини покриття, що неможливо при використанні заводських утеплювачів, що мають обмеження за розмірами.

Завдяки використанню даної речовини можна утеплювати покрівлю як з внутрішньої, так і з зовнішнього боку. При нанесенні ППУ на зовнішню поверхню даху потрібно захистити покриття від сонячного світла. Такий захист забезпечить спеціально розроблена уретанова мастика або полімочевина. Ці покриття додадуть покрівлі із ППУ стійкість до УФ променів, додаткову гідроізоляцію і збільшать термін експлуатації. Колір покриття можна підібрати будь-який!

Необхідно також враховувати навантаження, які виникають на покритті – їх причиною можуть бути і люди, що рухаються по даху, і великі маси снігу в зимовий час. У подібних випадках для покриття даху використовується пінополіуретан підвищеної щільності, який без праці може витримати вагу людини.

Утеплення даху з використанням напилення попутно вирішує проблему утворення бурульок і обмерзання, які є наслідком поганої теплоізоляції і супутнього їй танення снігу. Так, досить утеплити покрівлю шаром всього в 30-50мм, щоб дуже сильно знизити або зовсім позбутися цього сезонного явища.

Механические свойства Показатель
Теплопроводность, Вт/мK 0,022
Плотность, кг/м3 50-150
Замкнутость ячеек, % >95
Прочность адгезии, кг/см2 >1
Стойкость к температурам -100 – +150°C
Поглощение влаги 2% по объёму
Стабильность формы при воздействии холода, % не более 2
Стабильность формы при воздействии тепла, % не более 5

Пінополіуретан не підтримує самостійного горіння (група горючості Г3), не схильний до гниття, екологічно безпечний і має дозвіл на території Росії на застосування в якості теплоізоляційного матеріалу. Зауважимо, що утеплення даху не є єдиною сферою застосування даного матеріалу і технології напилення. З її допомогою в будівництві проводиться утеплення підлог і внутрішніх приміщень житлових будинків, виробничих споруд. Це робить напилення пінополіуретану універсальним і високоефективним засобом у сфері теплоізоляції.

 

Зателефонуйте нам, і наші технологи розкажуть про технології напилення ППУ і дадуть відповідь на будь-які питання.

Ми працюємо по всій території України!
Звертайтеся – ми завжди раді своїм клієнтам!

Тел. 099-260-1-22, 097-887-32-94
Пошта: tassv@mail.ru